Bättre hälsa med rätt mat och motion

Att äta hälsosamt och motionera vet vi är bra för vår hälsa men vad innebär egentligen detta mer specifikt? Vad är hälsosam mat och måste du stå på gymmet fem dagar i veckan för att få den motion du behöver? Här går vi igenom hur du ska tänka för att få en bättre hälsa.

En av de viktigaste delarna för att vara hälsosam handlar om att äta rätt. Detta innebär i det stora hela att du ska äta en varierad kost med mycket frukt och grönt. Du bör även undvika sötsaker och liknande. Ett tips är att beställa matkassar online varje vecka för att göra det enkelt för dig. Jämför matkasse på nätet och hitta den som är anpassad bäst efter dina behov.

Hälsosam mat

Full,Paper,Bag,Of,Different,Health,Food,On,A,White” Ät mycket grönsaker, frukt och bär. Välj gärna rotfrukter, vitkål, blomkål, broccoli, bönor och lök.” 1177.

En kost med mycket frukt och grönt och varierat protein där kolhydraterna gärna får vara fullkorn är den bästa. Tänk även på att minska mängden salt i maten och gärna välja magra oljor och fetter. Försök även undvika rött kött som oftast är svårsmält för magen. För att undvika övervikt bör du även dra ner på socker både i mat och dryck. Ibland får man njuta men det ska vara av lagom mängder.

Motionera mer

Vardagsmotionen är den viktigaste motionen så tänk på att gå cirka 10 000 steg per dag. Ett tips är även att göra någon form av träning varje vecka såsom orientering som är bra eftersom du kommer ut i skog och natur och använder hela kroppen.